Centralna banka: Zavala i Vektra u minusu 55 miliona eura

Bez autora
Aug 02 2012

Zavala invest sa blizu 33 miliona eura i Vektra Montenegro sa dugom više od 23 miliona eura prve su na novom spisku blokiranih preduzeća koje je u srijedu objavila Centralna banka. Na julskom spisku blokiranih ima 2.274 preduzeća – 183 je na evidenciji Centralne banke, a ne nalaze se u Centralnom registru privrednih subjekata. Na drugom spisku preduzeća sa blokiranim računima nema značajnijih promjena, osim u iznosu duga u broju dana u blokadi. Dug Zavale, koja je u blokadi 524 dana, i Vektre Montenegro sa 1060 dana neznatno je povećan. Kompanije Slobssarcok, čija blokada traje oko dvije godine, treći je najveći dužnik sa dugom od oko 7,83 miliona eura. Opština Budva je četvrta sa oko 6,8 miliona duga, a njen račun je u blokadi oko dvije godine i četiri mjeseca.

Centralna banka: Zavala i Vektra u minusu 55 miliona euraZavala invest sa blizu 33 miliona eura i Vektra Montenegro sa dugom više od 23 miliona eura prve su na novom spisku blokiranih preduzeća koje je u srijedu objavila Centralna banka.

Na julskom spisku blokiranih ima 2.274 preduzeća – 183 je na evidenciji Centralne banke, a ne nalaze se u Centralnom registru privrednih subjekata.

Na drugom spisku preduzeća sa blokiranim računima nema značajnijih promjena, osim u iznosu duga u broju dana u blokadi.

Dug Zavale, koja je u blokadi 524 dana, i Vektre Montenegro sa 1060 dana neznatno je povećan.

Kompanije Slobssarcok, čija blokada traje oko dvije godine, treći je najveći dužnik sa dugom od oko 7,83 miliona eura. Opština Budva je četvrta sa oko 6,8 miliona duga, a njen račun je u blokadi oko dvije godine i četiri mjeseca.

Računi budvanskog preduzeća Maestral inženjering i podgoričkog „Radoja Dakića“ blokirani su zbog duga od oko šest miliona eura, odnosno 5,66 miliona eura. Budvansko preduzeće je u blokadi oko tri godine i sedam mjeseci, a podgoričko više od 11 godina.

Firma Provladeks na kraju jula dugovala je 4,95 miliona eura, Lipa 4,9 miliona, Vektra Boka 4,84 miliona, Montenegro femili 4,4 miliona, Slav laif 4,1 milion i Lovćen invest 4,05 miliona eura.

Imena kompanija koje CBCG objavljuje jednom mjesečno, u cilju obezbjeđivanja pune nepristrasnosti, objavljuju azbučnim redom.

U blokadi 12 godina

Najduže u blokadi, oko 12 godina i sedam mjeseci, je Preduzeće za izgradnju Podgorice.

Njegov dug iznosi oko 430.000 eura. Slijedi Smibeex, Aida komerc i Poljkomerc sa blokadom od po 12,6 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik